Mevsimlik mont ile günlük hayatınıza şıklık katın!

Mevsimlik mont ile günlük hayatınıza şıklık katın!

Mont soğuk veya serin havalarda vücut sıcaklığının korunmasını sağlayan kıyafetlerin başında gelir. Kışın karlı soğuk havalarda, bahar aylarında yağmurlu havalarda, yazın ise serin deniz havalarında mutlaka giyilmesi gereken mevsimlik montlar üşütmemek, hasta olmamak için oldukça önemlidir.

Gencinden yaşlısına birçok kadının gardırobunda vazgeçilmez parçalardan olan mevsimlik mont çeşitleri ile sadece beden sağlığınızı korumakla kalmayıp günlük hayatınıza şıklık da katabilirsiniz.

Özel kumaşlardan üretilen kadife, şişme, kürk, deri, polar, kapüşonlu mevsimlik mont modelleri, her mevsim rahat bir şekilde kullanılan kıyafetlerdir.

İyi bir kışlık paltoya yatırım yaparak, daha sürdürülebilir bir gardıroba sahip olmak oldukça önemli. Ucuz fiyatlara alınan pek çok kıyafetin sezon sonunu çıkarmadığı, iki günde renginin solduğunu, yırtıldığını veya su geçirdiğini sıklıkla görüyoruz.

İyi bir kışlık ceket veya palto için alışverişinde, soğuklardan koruyacak, su geçirmeyecek kumaşlar ilk tercihtir.

Soğuktan korunmak istiyorsanız yün, yün karışımları, sahte kürkler veya geri dönüştürülmüş kumaştan yapılmış paltoları tercih edebilirsiniz. Yün yüzdesi ne kadar yüksek olursa, kışlık paltonuzun sizi o kadar sardığını hissedeceksiniz. Ancak bu bazen fiyatın daha yüksek olacağı anlamına gelebilir.

Cepler, kışlık paltolar söz konusu olduğunda, adeta büyük bir zorunluluktur. Cepsiz bir palto, buzsuz buzlu kahveye benzer. Soğuk havalarda elleri sıcak tutmak için cepler adeta cankurtarıcıdır.

Hadi gelin hem sizi soğuklardan koruyacak hem de şıklığınıza şıklık katacak gardırobunuzda yer verebileceğiniz mevsimlik mont çeşitlerini inceleyelim…

  1. Puffer Montlar

Puffer montlar, dünya çapında oldukça rağbet gören mont çeşitleridir. Oldukça sıcak tutan bu şişme montlar, vücudu sıkı sıkı sarmasıyla sizi kışın soğuğundan, bahar havalarının serinliğinden koruyacaktır.

  1. Kapitone Şişme Montlar

Kapitone paltolar bu sezona damgasını vurdu. Siyah kapüşonlu, yarım montlar birçok kadın tarafından tercih edildi. Oldukça hafif olan kapitone montlar hem spor hem de havalı tarz isteyen kadınların tercihi oldu.

  1. Trençkotlar

Trençkot her kadın için vazgeçilmez bir gardırop eşyasıdır. İlk olarak İngiliz Ordusu için yağmurluk olarak tasarlanan, bu basit stil tüm dünyadaki kadınlar için bir klasik haline geldi. Hafif, hava koşullarına dayanıklı stil, bahar ayları için mükemmeldir. Her şeyle birlikte giyilebilir. Gündüz kot pantolon ve spor ayakkabı ile veya gece için bir elbise ve topuklu ayakkabı ile giyinin.

  1. Chesterfield Ceket

Tüm kıyafetlerinize uyacak uzun ve zayıflayıcı bir ceket için arıyorsanız, Chesterfield ceketi sizin tercih ettiğiniz stil olmalıdır. Sizi tüm kış boyunca sıcak tutacak olan bu palto ile hem çok rahat olacak hem de zarafet saçacaksınız. Chesterfield paltolar, ince, sütun benzeri bir siluet ve blazer benzeri yakalara sahip özel paltolardır. Bu stili gece veya gündüz giyin, ancak ön tarafı açık bıraktığınızdan emin olun.

  1. Parka ve Anorak Palto

Belin altına kadar uzanan ve soğuk havaların ilk tercihi olan parka ve anorak paltolar, su geçirmez yapısı ve devasa cepleriyle dikkat çekiyor. Parkalar genellikle haki ve ordu yeşili tonlarında görülür.  Kış aylarında kadınların sıklıkla giydiği bu mevsimlik montlar, erkeksi bir dokunuş katar. Sıcak günlerde anorak, daha soğuk günler için ise gardırobunuzda mutlaka yer açın.

  1. Pea (bezelye) Ceket

Bezelye ceket, hem erkekler hem de kadınlar için klasik bir dış giyim tarzıdır. Aslen denizciler tarafından giyilen bu geleneksel yünlü palto, kışın sizi sıcak tutmak için iyi tasarlanmıştır.

Çift göğüslü bir ön yüze sahip olan ve tipik olarak kalçanın hemen altında biten bezelye paltolar, herhangi bir kıyafete şıklık katar.

  1. Yağmurluk

Bahar ve yaz aylarında aniden bastıran yağışlarda ilk tercih yağmurluklar olur. Genellikle büyük boylu, şekilsiz, sarı, balıkçı paltosu olarak algılanan bu yağmurluklar artık eskisi gibi değil.

Modaya uygun renkleri, sevimli desenleri ve şık şekilleriyle artık yağmurluklar, hem su geçirmez hem de oldukça tarz kıyafetlere dönüştü.

İster bot, ister yüksek topuklu ayakkabı giyiyor olun, artık tarzınıza uygun bir yağmurluk var.