Asla Modası Geçmeyen Kadın Gömlek Modelleri

Asla Modası Geçmeyen Kadın Gömlek Modelleri

Kadın giyim modasının tarihine bakıldığında gardıroplarda genellikle ağır elbiselerden, boğucu korselere kadar zor kıyafetler yer alıyor.

1920’lerde işçi sınıfındaki kadınların, nemli havalara uygun olmayan ve giyilmesi hayli vakit alan ağır yünlü kıyafetlerin yerine, pratik, zahmetsiz ve zarif bir elbise çeşidi olan gömlek ile ilk kez tanışması kadın giyim modasında adeta devrim yarattı.

O günden bugüne kadın gömlekleri üst bedeni en iyi kavrayan ve rahatlık sağlayan kıyafetlerin başında yer aldı. İlk başta erkekler için üretilen bu kıyafetler, ince kesimlerden, baskılara birçok stil ve tarzda uzun bir yol kat etti. Kadın gömlek giyim modası, kadınların narin ince bellerinin etrafında, parlak tonlarda baskı ve desenleriyle yeniden şekillendi.

Günümüzde artık kot gömleklerden, keten gömleklere kadar birçok gömlek modeli kadınların ilk tercihi arasında yer alıyor.

Şıklık kadar rahatlığına da önem veren kadınların gardırobunda gömlek vazgeçilmez oldu.

Kadın Gömleklerinin Özellikleri:

İşte Kadın gömleklerinin ilginç özelliklerinden bazıları:

  • Kadın gömlekleri resmi, gündelik ve tatil köyü kıyafetleri için tasarlanmıştır.
  • Resmi elbise gömlekleri, profesyonel bir görünüm için çift katlı veya smokin tarzı malzemeden üretilmiştir. Ayrıca tasmalar ve manşetli tam kollu olarak gelirler.
  • Çoğu kadın gömleği göğsünde cep içermez veya sadece bir taneyle sınırlıdır.
  • Bu giysiler, kadınların kıvrımlı vücuduna uyacak şekilde uyarlanmış bir bel çizgisi ile birlikte gelir.
  • Bayan gömlekleri ayrıca tam kollu, kolsuz, şapka kollu, dörtte üç ve çan kollu gibi çeşitli kollarda gelir.
  • Gündelik ve tatil köyü giyim gömlekleri cesur baskılara, derin kesimlere ve püsküller, düğmeler, nakışlar, eşarplar vb. gibi aksesuarlara sahiptir.

Vücut Tipiniz İçin En İyi Kadın Gömleği Nasıl Seçilir?

Gömlek seçimi yaparken vücut hatlarınızı en doğru şekilde yansıtacak tarzda gömlek seçimi yapmanız oldukça önemlidir.

Öncelikle vücudunuza en uygun bedende bir gömlek tercihi yapmalısınız. Gömleklerde en hassas kısım olan göğüs kısmıdır. Bu nedenle göğüs kısmının uygunluğuna dikkat etmelisiniz.

V yakalı veya balon kesimli gömlekler, elma vücut tipindeki kadınlar için en doğru seçim olacaktır.

Dikdörtgen tipinde bir vücudunuz varsa bu sefer belinizi saracak ince fit bir görünüm verecek bir gömlek seçin. Cesur renkler ve desenler sizi daha şık gösterecektir.

Kum saati şeklinde bir vücut tipiniz varsa, sorunsuz şekilde herhangi bir gölek modelini tercih edebilirsiniz. Her model size yakışacaktır.

Armut tipli bir vücut hattınız varsa, üst vücut kısmını vurgulamak ve geniş omuz çizgilerine sahip gömlekleri tercih etmelisiniz.

Minyon kadınlar daha büyük görünmek için baskılı ve derin kesimli gömlekleri deneyebilir.